De patiënt is vanaf de eerste stap betrokken bij het co-creatieproces waardoor hun inbreng de leiddraad vormt voor de gids

Vanuit de samenwerking met patiëntenorganisaties en vele gesprekken met patiënten, werd het duidelijk dat er een sterke behoefte is aan een minder versnipperde vorm van informatie. Informatie die betrouwbaar, divers en herkenbaar is voor patiënten en hun naasten, én onderschreven wordt door experts.

Janssen en de patiëntenorganisaties hebben een gezamenlijke doelstelling: het goed informeren van patiënten en hun naasten.

 Gids in het donker

De hoeveelheid informatiebronnen op het internet voor patiënten en mantelzorgers is ontelbaar, maar dit kan ook een doolhof vormen.

De patiënt is vanaf de eerste stap betrokken bij het co-creatieproces waardoor hun inbreng de leiddraad vormt voor de gids

Lynn Debrun

Voorzitter CCV-vzw

(IBD-gids)

“Er is een duidelijk nood aan

correcte en juiste informatie

als je de diagnose krijgt.”

Janssen voelt de verantwoordelijkheid om mensen die te maken krijgen met ziekte, en de mensen in hun omgeving, zo goed mogelijk te helpen. Daarom zijn we gestart met het maken van de eerste patiëntengids, de psychosegids, en het succes daarvan leidde tot de ontwikkeling van meerdere patiëntengidsen.


Er is niet meer enkel aandacht voor de wetenschap en de ziekte op zich of de behandeling en medicatie, de patiënt wordt veel breder bekeken en geholpen als mens.

Elke betrokken partij is essentieel voor het co-creatieproces, van patiënt tot medisch specialist, werken we samen aan een succesvolle gids