Hoe we samenwerken met onderzoeks­instellingen en andere partners

Onze strategische samenwerkingen en partnerships binnen het life sciences ecosysteem zijn gericht op continue innovatie in Nederland en Europa.

Bij Janssen zijn we ervan overtuigd dat samenwerking de sleutel is tot het oplossen van de medische problemen van onze tijd. Als wereldwijd opererend farmaceutisch bedrijf zijn we er trots op deel uit te maken van het bruisende Nederlandse life sciences ecosysteem waarin elke speler zijn eigen en unieke rol heeft. Om een relevante bijdrage te leveren aan het verbeteren van de gezondheid van patiënten, gaan we actief op zoek naar samenwerking. Dit is de kern van onze strategie en we doen dit op verschillende manieren.


Binnen het Nederlandse ecosysteem is een grote verscheidenheid aan publieke en private partijen aanwezig om mee samen te werken. In grote consortia of in kleinere samenwerkingsverbanden bundelen we onze krachten met die van anderen.

Bronnen:

  1. Van Os et al. (2005). Behandeling van depressie in de huisartsenpraktijk: de dokter als medicijn. Huisarts en Wetenschap, 48 (3), 95 – 101
  2. Bloem, J.G., & Stalpers, J.F.G. (2012). Subjective experienced health as a driver of health-care behaviour. Nyenrode Research Papers Series, 12-01, 1–22